Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. . ..

 

Ύστερα από αίτημα του Αντιπροέδρου της MIG κ. Α. Βγενόπουλου, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε μαζί του στο γραφείο του στη Βουλή. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών βουλευτής Ν. Σηφουνάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου κ. Ν. Αθανασάκης.
Ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την πρόθεση του να αγοράσει τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον κ. Βγενόπουλο ότι η κυβέρνηση αφού επί πέντε χρόνια αδράνησε και πολλαπλασίασε τα ελλείμματα της εταιρείας, αίφνης – τον Σεπτέμβριο – δρομολόγησε την πώλησή της.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, δυστυχώς, δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση ούτε για τις προβλέψεις της διαγωνιστικής διαδικασίας αλλά ούτε για το αποτέλεσμα της αποτίμησης της αξίας της εταιρείας.
Ο Πρόεδρος Γ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. όπως την εξέφρασε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την δημιουργία ενός μικτού σχήματος από κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια  και με τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας  με αξιόλογο διεθνή αερομεταφορέα.
Ο κ. Σηφουνάκης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επί τέσσερις μήνες καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει με σαφήνεια τι σχέδιο έχει για τις Ο.Α. Δυστυχώς, αφού περιπλανήθηκε στα Εμιράτα του Κόλπου, επέστρεψε στο πάτριο έδαφος. Κάναμε γνωστό στον κ. Βγενόπουλο ότι δεν είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκείνο που διαπραγματεύεται και ότι το Κίνημα παραμένει σταθερό στο πλαίσιο που έχει αναπτύξει για το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών, προκειμένου η εταιρεία να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική.
Εάν η λύση που θα δρομολογηθεί είναι συμβατή στα σημεία του πλαισίου που είχαμε θέσει εδώ και καιρό και τα οποία η κυβέρνηση ποτέ δεν έλαβε υπόψη, θα τοποθετηθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επ’ αυτών.
Αναμένουμε την γνωστοποίηση της αποτίμησης της Εταιρείας και το τελικό αντικείμενο της πώλησης, κάτι που η κυβέρνηση δεν έπραξε έως σήμερα».